Smartbok Brukerstøtte Ny versjon av Smartbok

Ny versjon av Smartbok

 

Mars 2018: Ny beta-applikasjon til Windows 10 og til Mac. Denne er raskere, enklere i bruk og å installere.

Nedlastbar til Windows 10 (PC)

 

apple

Nedlastbar til Mac

 
 

Denne appen er uavhengig av nettleser, og anbefales spesielt til de som bruker Windows 10.

De største endringene er helt nytt design og nye applikasjoner til iPad, PC og Mac. Om du har brukt Smartbok og har lastet ned app-er for å bruke Smartboka uten å være på Internett, ber vi deg lese informasjonen under. 

  • Vi anbefaler at du benytter nettleseren Chrome, både til online og offline bruk.
  • Om du skal bruke offline-versjonen av boka, så bør du ha 1–2 GB ledig plass på harddisken. 
  • Opplever du at Smartboka henger seg opp, kan det være lurte å stenge programmer du ikke bruker.
  • Om du får opp beskjeden 'Siden inneholder ikke lyd', gjelder den bare for hovedteksten. Det kan allikevel finnes lyd til andre tekster (f. eks. bildetekster, oppgaver, gloser). Lyd til slike tekster kan aktiveres ved å klikke på selve teksten.

Til deg som bruker Windows 8 og 10

Viktig: Vi anbefaler at du benytter deg av tastatur, mus/mousepad når du skal forstørre tekst og bilde i boka og ikke touch, fordi da risikerer du å zoome i selve nettleseren.

Hvis du benytter ikonene i venstremeny, vil du få beste lesbarhet ved enkeltsidevisning og fyll bredde, eller best oversikt ved dobbeltsidevisning og fyll høyde.

Applikasjonen til Windows 8 og 10 vil ikke lenger virke fra skolestart 2017 og kan avinstalleres. Du kan fremdeles bruke Smartboka i nettleseren din. Desktop-/offline-versjonen som ligger til nedlastning, er laget for Windows 7, men kan installeres og brukes på pc-er med Windows 8 og 10.

Vi anbefaler at du bruker den online i nettleseren Chrome.

Til deg som bruker PC og Mac

Om du ønsker å bruke Smartbok uten internett på PC eller Mac, må du slette den gamle app-en. Den tidligere versjonen (Flash) vil i løpet av skoleåret 2018 slutte å fungere.

Til deg som bruker iPad

iPad-appen skal automatisk oppdateres til ny versjon når du er tilkoblet trådløst nettverk. Om du er usikker på om du har siste versjon, gå til App Store og klikk deretter på Oppdateringer. Dersom ikke den siste versjonen er lastet ned, vil den ligge i lista over oppdateringer, og du får oppgradert app-en ved å klikke Oppdater.

Du må logge deg inn første gang du åpner den nye versjonen av Smartboka. Den tidligere versjonen (Flash) vil i løpet av skoleåret 2018 slutte å fungere.

Den nye utgaven av Smartboka kan du også bruke i nettleseren på iPad-en din når du er tilkoblet internett.

Til deg som bruker andre enheter

Du kan bruke Smartboka i nettlesere på for eksempel Chrome OS (Chromebook), iPhone, Android-nettbrett og -telefon når du er koblet til Internett.

Vil du gjøre deg kjent med det nye designet, les artikkelen Brukerveiledning – bli kjent med Smartbok