Smartbok Om Smartbok Smartbok støtter og motiverer

Smartbok støtter og motiverer

Med mulighet til å lytte til hele boka og å gjøre teksten større, er Smartbok et lenge etterlengtet verktøy i skole-Norge. Smartbok er materialisering av god læring, sier Åsne Midtbø Aas i Dysleksi Norge. Hun har prøvd Smartbok og er svært fornøyd. 

 

nessetuskole

Bilde: Elevrådslederne Ingrid Hammer og Ingrid Hansen sammen med Åsne Midtbø Aas

- Smartbok er et universelt produkt med et format som gjør at elever med dysleksi slipper å bli stigmatisert, sier Åsne. Hun får støtte fra Harald Dahle som er undervisningsinspektør og IKT-ansvarlig ved Nesset Ungdomsskole i Levanger.
- Jeg opplever Smartbok som meget bra. Smartbok er enkel å bruke, en revolusjon innen "digitale bøker”, sier Harald.

Nesset Ungdomsskole ligger i Levanger og var den første ungdomsskolen i landet som ble sertifisert som dysleksivennlig skole (høsten 2012). Denne høsten har Harald og flere av lærerne tatt i bruk Smartbok, spesielt med tanke på elever med dysleksi.

Harald tror Smartboka kan hjelpe elevene.
- Smartboka gir stor hjelp, den har god opplesingsfunksjon med behagelige stemmer. Smartboka gjør hverdagen mye lettere for elevene. Det er motiverende med et hjelpemiddel som tar dem på alvor, og setter brukervennlighet i første rekke. Smartbok gjør hverdagen lettere for alle med lesevansker og språkvansker.

Smartbok har blitt brukt i flere av klassene på skolen. I tillegg til at du kan lytte til teksten og forstørre tekst og bilder, kan du blant annet søke etter viktige ord, skrive egne notater og notere viktige ord i Smartboka. Lærerne ved Nesset opplever det som en god støtte å vise Smartboka på tavla med prosjektor eller Smartboard. Elevene opplever Smartbok som motiverende, enkel å bruke, og setter pris på at de slipper å drasse med bøker hjem.

- Smartbok har kommet for å bli. Vi ble veldig glade på alle de som “sliter med lesing” sine vegne. Vi venter på flere Smartbok-utgivelser fremover, sier Harald.

Les mer om Nesset Ungdomsskole og deres sertifisering som dysleksivennlig skole her