Applikasjon til PC, Mac og Chromebook

Hvordan installere

Denne er raskere, enklere i bruk og å installere. Den kan benyttes offline og online, om man opplever at det går tregt i nettleseren.

Nedlastbar til Windows 10 (PC)

 

Nedlastbar til Mac

 

Nedlastbar til iPad                       

 

Nedlastbar til Chrome

 

Man 791049 1280

Denne appen er uavhengig av nettleser.
Applikasjonen for Chromebook/Chrome OS kan benyttes på mobiler og nettbrett med operativ systemet Android.

  • Om du skal bruke offline-versjonen av boka, så bør du ha 1–2 GB ledig plass på harddisken.
  • Om du vil bruke Smart boka online, anbefaler at du benytter nettleseren Chrome.
  • Opplever du at Smart boka henger seg opp, kan det være lurte å stenge programmer du ikke bruker.
  • Om du får opp beskjeden 'Siden inneholder ikke lyd', gjelder den bare for hovedteksten. Det kan allikevel finnes lyd til andre tekster (f. eks. bildetekster, oppgaver, gloser). Lyd til slike tekster kan aktiveres ved å klikke på selve teksten.

Til deg som bruker Windows 8 og 10

Viktig: Vi anbefaler at du benytter deg av tastatur, mus/mousepad når du skal forstørre tekst og bilde i boka og ikke touch, fordi da risikerer du å zoome i selve nettleseren. Hvis du benytter ikonene i venstremeny, vil du få beste lesbarhet ved enkeltsidevisning og fyll bredde, eller best oversikt ved dobbeltsidevisning og fyll høyde.

Applikasjonen til Windows 8 og 10 vil ikke lenger virke fra skolestart 2017 og kan avinstalleres. Du kan fremdeles bruke smartboka i nettleseren din. Desktop-/offline-versjonen som ligger til nedlastning, er laget for Windows 7, men kan installeres og brukes på pc-er med Windows 8 og 10. Vi anbefaler at du bruker den online i nettleseren Chrome.

Til deg som bruker PC og Mac

Om du ønsker å bruke Smart Bok uten internett på PC eller Mac, må du slette den gamle app-en. 

Til deg som bruker iPad

iPad-appen skal automatisk oppdateres til ny versjon når du er tilkoblet trådløst nettverk. Om du er usikker på om du har siste versjon, gå til App Store og klikk deretter på Oppdateringer. Dersom ikke den siste versjonen er lastet ned, vil den ligge i lista over oppdateringer, og du får oppgradert app-en ved å klikke Oppdater.

Du må logge deg inn første gang du åpner den nye versjonen av smartboka. Den nye utgaven av smartboka kan du også bruke i nettleseren på iPad-en din når du er tilkoblet internett.

Til deg som bruker andre enheter

Du kan bruke smartboka i nettlesere på for eksempel Chrome OS (Chromebook), iPhone, Android-nettbrett og -telefon når du er koblet til Internett.