Smart Bok støtter og motiverer

Verdifull funksjonalitet i smartboka

Smart Bok er materialisering av god læring, sier Åsne Midtbø Aas i Dysleksi Norge. Hun har prøvd Smart Bok og er svært fornøyd. Muligheten til å gjøre teksten større er et etterlengtet verktøy i skole-Norge. 

- Smart Bok er et universelt produkt med et format som gjør at elever med dysleksi slipper å bli stigmatisert, sier Åsne. Hun får støtte fra Harald Dahle som er undervisningsinspektør og IKT-ansvarlig ved Nesset Ungdomsskole i Levanger. 
- Jeg opplever Smart Bok som meget bra. Smart Bok er enkel å bruke, en revolusjon innen "digitale bøker”, sier Harald.

Nessetu Skole Smart Bok

Bilde: Elevrådslederne Ingrid Hammer og Ingrid Hansen sammen med Åsne Midtbø Aas

Dysleksivennlig skole 


Nesset Ungdomsskole ligger i Levanger og var den første ungdomsskolen i landet som ble sertifisert som dysleksivennlig skole (høsten 2012). Denne høsten har Harald og flere av lærerne tatt i bruk Smart Bok, spesielt med tanke på elever med dysleksi.

Harald tror smartboka kan hjelpe elevene. 
- Smartboka gir stor hjelp og gjør hverdagen mye lettere for elevene. Det er motiverende med et hjelpemiddel som tar dem på alvor, og setter brukervennlighet i første rekke. Smartboka gjør hverdagen lettere for alle med lese- og språkvansker.

Smart Bok har blitt brukt i flere av klassene på skolen. I boka kan du forstørre tekst og bilder, søke etter viktige ord, skrive egne notater og notere viktige ord. Lærerne ved Nesset opplever det som en god støtte å vise smartboka på tavla med prosjektor eller Smartboard. Elevene opplever Smart Bok som motiverende, enkel å bruke, og setter pris på at de slipper å drasse med bøker hjem.

- Smart Bok har kommet for å bli. Vi ble veldig glade på alle de som “sliter med lesing” sine vegne. Vi venter på flere Smart Bok-utgivelser fremover, sier Harald.